Fénix 11*23

Kort
Een verhaal over een 14-jarige jongen die opkomt voor zijn taal, het Catalaans. Hij stuurt een mail, op een nogal intimiderende wijze, en wil dat er in de supermarkten in Catalonië ook Catalaans op de verpakking staat; het staat er namelijk in alle talen op, behalve in ‘zijn’ taal. Omdat hij dat doet via een zelf opgericht platform the Army of Fenix –geïnspireerd op Harry Potter- neemt men dit meteen serieus en voor hij het goed en wel beseft wordt hij van terrorisme beschuldigd. Vanaf dan staat het leven van het gezinnetje op zijn kop.
De jongen blijft zijn overtuiging trouw en vecht terug tegen de beschuldigingen, ervan overtuigd dat hij hiermee niemand kwaad berokkend; gewoon, een opkomen voor zijn identiteit. Pakkend naar het einde toe, hoe hij sterk blijft en de angstige vader zich uiteindelijk achter zijn zoon schaart.

Realistisch
Een verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten, op de gebeurtenissen die de jonge Eric Beltran overkwam. Hij schreef trouwens mee aan het scenario van deze film. Filmisch sober, realistisch en niet veel meer dan dat maar als pamflet tegen paranoia en ongeoorloofd handelen kon het zeker tellen en is het nu actueler dan ooit.

Advertentie
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close