The cabin in the woods

Geweld zie je overal tegenwoordig. Net zoals de film die ik deze avond zag, gelukkig fictief geweld.

The cabin in the woods’ is er een exploot van.
De film werd geregisseerd door Drew Goddard en samen geschreven met Josh Whedow, beiden vooral bekend om hun scenariowerk voor televisie (Buffy the Vampire Slayer, Lost, Agents of S.H.I.E.L.D. etc). Een schrijversduo die zich wagen aan films en al enkele mijlen verder staan dan Johan en ik. Ze maakten er een soort horror met een knipoog van.

Het verhaaltje
Enkele jongeren in een verlaten blokhut die wat willen feesten. Een sletterige blonde, een maagdelijke slimme, een grapjas aan de softdrugs, een sportieveling en een jongen met andere huidskleur die het respect wint van de maagdelijke slimme. Alle clichés bewust samen, om er daarna mee te gaan spelen, letterlijk. Het loopt natuurlijk zwaar uit de hand, maar heel anders dan je gewoon bent als publiek van dit soort films, zelfs de kijker (als voyeur van angst) wordt op de korrel genomen. Ondanks de pogingen van de makers om origineel te zijn, blijft het een verheerlijking van geweld, gefilmd op een afgelikte manier, fastfood met een knipoog dus.

Advertentie
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close