Les Géants

Les Géants is een rauwe en poëtische film over enkele lost boys van rond de 14 en 16 jaar die door hun ouders aan hun lot worden overgelaten ergens in een dorpje in de Ardennen.

Prima fotografie, de Ardennen op zijn mooist en knap geïmproviseerd door de jonge acteurs in een geloofwaardig regie van de Belg Bouli Lanners. Ook de melancholische stem van The Boney King of Nowhere past perfect in het plaatje.

Enkel over het plot kan je je vragen stellen. De volledig aan hun lot overgelaten broertjes die uiteindelijk hun moeder loslaten (die toch nooit komt opdagen) en er in de bossen rondzwerven zorgen er enerzijds wel voor dat je geboeid blijft kijken, anderzijds vraagt het voor de nodige portie inlevingsvermogen, zeker als je zelf ouder bent. Eenmaal je die knop hebt omgedraaid is het een keihard verhaal over jongetjes die op hun manier reuzen worden.

Een coming-of-age die nazindert.

 

Advertentie
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close