An American Werewolf in London

WerewolfEen jaren tachtig horror comedy van John Landis die met deze film het weerwolfgenre nieuw leven wilde inblazen.

Een leuk en ondertussen archetypisch horrorbegin met twee Amerikaanse backpackers, gespeeld door David Naughton en Griffin Dunne, die in een wel heel vreemd Engels dorpje terechtkomen. Het cafeetje The Slaughtered lamb waar ze schuilen belooft alvast niet veel goeds. Als men dan nog zegt ‘dwaal niet van het pad af’ weet je hoe laat het is.

John Landis (bekend van het magistrale The Blues Brothers) verpakt dit tijdloze verhaal over de wilde man, of beter de man en het beest in hem, op een grappige manier doorspekt met muziek die nog steeds tijdloos aandoet. Humor en goede special effects – die in tegenstelling tot de cleane digitale bewerkingen van nu het echt nog goed doen, geven de film een extra glans. De transformatiescène is ondertussen klassiek en wordt prachtig in beeld gebracht terwijl een Micky Mouse poppetje op de kast roerloos toekijkt op de jongeman die in een beest verandert.

Vele kleine leuke details, onvergetelijke scènes in zowel de underground als in een pornobioscoop en de tragische liefde voor hem door de mooie verpleegster, actrice Jennifer Agutter, zorgen voor een leuke filmavond, die plots eindigt, zonder meer.

 

 

Advertentie
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close