Oorlogsgeheimen

Oorlogsgeheimen is een film van Dennis Bots, de maker ook van het pakkende achtste groepers huilen niet. Net zoals dit verhaal gebaseerd op een boek van Jacques Vriens.

Zoals de titel laat uitschijnen is dit een oorlogsverhaal, één voor de jeugd dat ook werkt omdat het blijft bij het standpunt van het kind en binnen kring van een dorp waar pro Duitsers en verzetsstrijders binnen één gemeenschap leven. Met als hoofdmotief de vriendschap tussen twee jongens die zwaar op de proef wordt gesteld.

Klassiek verhalend en keurig gefilmd alleen de overdreven vignetering aan de randen van het beeld stoorde me. Voor de rest: een duidelijk en een voorbeeld als film om zulke thema’s te bespreken in de klas.

Advertentie
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close