Anche Libero Va Bene

Anche Libero Va Bene aka Along the ridge, de eerste film van de Italiaanse acteur Kim Rossi Stuart. Een modern neo realistisch Italiaanse schets uit het dagelijkse leven. Een man en zijn twee kinderen trachtten hun leven op orde te brengen nadat zijn vrouw hen (weeral) verliet voor een ander. Waarbij de vader zijn geduld meermaals verliest en je ziet hoe de kinderen al te vaak en te snel (bewust en onbewust) te veel deelgenoot worden van een scheiding.

Knap geacteerd door alle betrokken acteurs, jong en oud. Zeer realistisch gefilmd, dicht op de huid en getoond zoals het echt is. De zoon is anders, hij speelt het met afstand, lijkt ook de slimste te zijn van het gezin en zal er uiteindelijk voor zorgen dat de vader terug een beetje innerlijke vrede vindt. Op zoek naar harmonie in het gezin.

Een film over scheiden, verdriet, verraad en omgaan met de dingen des levens. De regisseur laat ons goed voelen hoe het is om als jongetje midden in zo’n situatie te staan, telkens is er ook die spanning van wat als, wat als hij nu echt doorknapt, een dun koord waarop elk personage (ook de labiel ogende moeder) zich balanceert, maar uiteindelijk wel op blijft balanceren ook al vallen ze af en toe. Echt. Mooi.

Advertentie

Een gedachte over “Anche Libero Va Bene

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close